හාල් පිටි ආප්ප (ආප්ප 20 පමණ)

හාල් පිටි ආප්ප (ආප්ප 20 පමණ)


අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :

  • හාල් පිටි ග්‍රෑම් 675 
  • පොල් කිරි කෝප්ප 4 
  • වතුර ග්‍රෑම් 60 
  • දියකරගත් ඊස්ට් ග්‍රෑම් 5 
  • ලුණු සහ සීනි ස්වල්පයක්

සාදා ගන්නා ක්‍රමය : 

හලා ගත් පිටි, ලුණු සහ කිරි වලින් කොටසක් ටිකින් ටික දමා කැටි නැතිවෙන තෙක් දියකර ගන්න. ඊස්ට් මිශ්‍රණය සහ ඉතිරි කිරිද දමා පිටි මිශ්‍රණය සාදා ගන්න. පිටි පිපීම සඳහා පැය 2ක් පමණ වසා තබන්න. දැන් තෙල් තැවරූ තාච්චුවක් ලිප තබා රත් වූ පසු පිටි මිශ්‍රණයෙන් ස්වල්පය බැගින් දමා ආප්ප පුළුස්සා ගන්න.

Share This Article

Back