sithmalyaya magazin logo

හකුරු ආප්ප (ආප්ප 30 සෑදීමට)

හකුරු ආප්ප (ආප්ප 30 සෑදීමට)


අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :

  • හාල් පිටි ග්‍රෑම් 675 
  • ආප්ප සෝඩා ග්‍රෑම් 2.5 
  • හීනියට ගාගත් හකුරු මුල් 1 3/4 
  • ලුණු ස්වල්පයක් 
  • නටන උණු වතුර කෝප්ප 1/2 
  • පොල් ගෙඩියක කිරි 
  • කරදමුංගු කුඩු ග්‍රෑම් 5 
  • පොල් ගෙඩි 2ක වතුර (ඊස්ට් ග්‍රෑම් 5ක් එහි දිය කර ගන්න.) 
  • බිත්තර 4

සාදා ගන්නා ක්‍රමය :

පිටි භාජනයකට දමා දියකර ගත් ඊස්ට් එයට එකතු කරන්න. නටන උණු වතුර ටිකෙන් ටික එකතු කරමින් අනන්න. මේ පිටි මිශ්‍රණය වසා, රැයක් තිබෙන්නට හරින්න. ඔබට අවශ්‍ය වන්නේ සවස නම් උදෑසන සාදා තබන්න. පසුදා පොල්ගෙඩියක කිරි, ගාගත් හකුරු සහ ගසා ගත් බිත්තර එයට දමා හොදින් මිශ්‍ර කරන්න. තෙල් තැවරූ තාච්චුවක් ලිප තබා හකුරු ආප්ප පුළුස්සා ගන්න.

Share This Article

Back